El "techno" declarat com a Patrimoni de la Humanitat a Berlín

El
27/03/2024

Berlín és coneguda mundialment pel seu vibrant música i per la seva vitalitat en el món de l'oci i de la festa nocturna.

La ciutat s'ha guanyat una gran reputació en l'escena i en l'àmbit del techno.

La nit a Berlín és més que una festa, és un estil de vida, i és per això, que la UNESCO ha declarat el “Techno” com a Patrimoni de la Humanitat immaterial.

La capital ha guanyat la fama que es mereix a nivell internacional. Gràcies a la xarxa de clubs nocturns, a l'assistència i presència constant de nombrosos artistes i productors musicals del techno al llarg de les dècades, la ciutat s'ha consolidat com el bressol del techno.

Aquesta iniciativa ha estat encapçalada per l'organització sense fins de lucre Rave the Planet, la mateixa entitat que va impulsar la icònica Berlín Parade, seguint els passos de Love Parade.

Des de la Comunitat Valenciana, ens honra celebrar aquest succés ja que ens evoca una certa nostàlgia recordar la nostra època daurada, la ruta. Molts dels emblemàtics clubs que van sorgir en aquesta època, segueixen en peus avui dia.

I és que, igual que Berlín, la música techno es va erigir com a símbol d'identitat a la Comunitat Valenciana, i va connectar a múltiples persones de diferents procedències.

En honor a aquests temps d'eufòria i llibertat creativa, la Comunitat València, celebra el reconeixement del techno a Berlín com un tribut a la música.

Per això, i tot aquest reconeixement, el comitè d'experts de la UNESCO ha atorgat aquesta distinció cap al techno de Berlín.

Comparteix: