President de Fotur, Víctor Pérez, en LAS PROVINCIAS

President de Fotur, Víctor Pérez, en LAS PROVINCIAS
26/03/2024

Víctor Pérez, President de Fotur, parla en LAS PROVINCIAS sobre el turisme festivaler en la Comunitat Valenciana:

El turisme de festivals a la Comunitat Valenciana és molt més que un concert musical... són persones que
venen i van, viatgen, pernocten, gaudeixen de la nostra gastronomia local, compren roba, objectes, complements, utilitzen una infinitat de serveis quan gaudeixen d'un festival. A més, ens trobem amb altres sectors com el de la producció en el qual participen artistes, managers, personal tècnic, dj's, productors, cambrers, auxiliars de producció i seguretat, servei d'àpats, influencers, mitjans de comunicació i la gran multitud de serveis que s'afegeixen a l'entorn del festival i que també es consumeixen en la Comunitat durant aquesta mena d'esdeveniments.

Per això, busquem la defensa jurídica per a aquesta mena d'activitats com són els concerts i els festivals, amb la finalitat de trobar un espai multi on poder celebrar des del Dia dels Andalusos, dels Manxecs, la nit de Sant Joan, la festa de la Federació de veïns del barri, o per a un concert, fins als festivals de qualsevol índole, com poden ser el Big Sound, Latin Fest, Arenal Sound, el Medusa Festival, Love To Rock, Homenatge a la ruta, el So de València - Remember de les Arts... tot això sense generar molèsties, amb alta seguretat, accés i transport, ja que és un tema que ens preocupa i molt.

Però ens veiem en una situació que manca de mitjans de transport públic com són els taxis, metres o autobusos per al retorn a les llars després d'aquesta mena d'esdeveniments. Busquem un suport per part d'aquest sector. Qualsevol assistent hauria de tenir accés a un mitjà de transport públic tant per a acudir a l'esdeveniment com per a tornar a la seva residència després d'aquest.
Ja no sols ens referim a esdeveniments d'aquest tipus, si no de qualsevol índole. En el cas que finalitzi una òpera a la 1 de la matinada, s'hauria d'oferir un mitjà per a tornar a casa.

D'altra banda, els nostres festivals es troben desestacionalitzats ja que comencem amb So de València-Remember de les Arts el mes de març, i podem acabar a l'octubre amb el Love To Rock.

El tema dels horaris també és molt seriós, per culpa del clima i de la calor, els nostres horaris no són els d'Europa, per això busquem una major flexibilitat d'aquests horaris per a la realització dels festivals.

Quant als preus, ja venen de fa anys, la pujada per la pandèmia es continua arrossegant, i és una cosa que hem de canviar... però millor no esmentar-la i centrar-nos en el present i futur amb il·lusió.

Ens trobem per tant, davant la indústria de la Felicitat que és el motor econòmic més important del PIB indirecte i directe, i cal dotar-la dels mitjans i espais necessaris perquè aquests es desenvolupin amb seguretat jurídica i qualitat en els serveis, això és més que necessari perquè els entorns siguin segurs i que no generin molèsties. És necessari tenir més taxis i metres en els entorns dels festivals de la Comunitat Valenciana.

És necessari el suport de tots els operadors implicats, Ajuntaments, Generalitat, veïns, empresaris...
Des de Fotur, la nostra proposta continua sent d'apostar per la qualitat en els serveis, i en això estem, alberga l'Associació de festivals Prom Fest (Promotors & Festivals), ajunto el diàleg i col·laboracions amb Música Procv i Profest, entre altres, de les mans de Turisme Comunitat Valenciana i amb la Consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, buscant per sobre de tot entorns d'oci segur i responsable.

D'altra banda, la Comunitat Valenciana és terra de música, pólvora i festivals, per això, ens agradaria que l'administració pública exigeixi una major presència d'artistes valencians en els cartells dels festivals.
Un turista, no acudirà per a quedar-se tancat per a veure la televisió i/o tirar la tarda en el minibar, ja que per a això es queda on resideix. Acudeix a la Comunitat Valenciana per la nostra variada oferta turística, oci, gastronomia, cultura, platges, música, entreteniment, magnífiques vies de comunicació i activitats recreatives.

Som una destinació turística de primera, i això és sens dubte possible gràcies al variat atractiu que ofereix la Comunitat Valenciana, i en aquest atractiu, l'OCI segur responsable sostenible i intel·ligent i la MÚSICA, juguen un paper indispensable.

Sempre ho hem dit, qualsevol destinació turística sense OCI I MÚSICA deixa de ser atractiu. Es tracta de qualitat, i no de quantitat, i això és una cosa que sempre destacarem des de la Federació d'Oci i Turisme (FOTUR).

Enllaç a la notícia: https://www.lasprovincias.es/opinion/victor-perezpresidente-de-la-federacion-de-ocio-y-turismo-turismo-festivalero-comunitat-20240325234606-nt.html#vca=fixed-btn&vso=rrss&vmc=wh&vli=opinion

 

Comparteix: